Tocht over de Veluwe

Chauffeur Peter en begeleider Karin hebben mij en de zes andere deelnemers een heerlijke dag bezorgd. De koffie in Doorn was ons eerste rustpunt met mooi uitzicht. Voorts werd de Schaapskooi bezocht, de schapen waren helaas op de heide. Daarna doorgereden naar het prachtig gelegen schitterde Kasteel Staverden met een symmetrisch aangelegde tuin. De lunch werd genoten in de naastgelegen brasserie waar we het gelukkig grotendeels droog hebben kunnen houden. Via een uitgelezen route over de bloeiende heide door de Kroondomeinen naar Hoog Soeren. Aldaar nog even gepauzeerd met een drankje. En toen weer op weg naar Capelle. Het was een bijzondere dag om weer met een vol busje op stap te zijn. Gelukkig hebben de Stichting OpStapbus en alle vrijwilligers de afgelopen nare periode voor zover mij bekend doorstaan .

Hartelijk dank voor deze heel fijne dag. Hr Konijnenberg.

Corona maatregelen bij een uitje

Om het zo veilig mogelijk te houden voor u als klant op de bus, maar ook voor onze vrijwillige chauffeurs en begeleiders, houden wij ons aan de Corona afspraken. Wij vragen u dringend zich daaraan te houden.

Bij inschrijving wordt vermeld dat een mondkapje dragen tijdens de rit in de bus verplicht is. Dit mondkapje moet mond en neus bedekken. Bij inschrijving wordt ook gevraagd of u gevaccineerd bent en als dat het geval is om het bewijs van vaccinatie mee te nemen bij het uitje. Voor bezoek aan een cafe of restaurant heeft u een digitale of papieren QR-code nodig. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen daarvan neem dan kontakt op met ons kantoor zodat wij u kunnen doorverwijzen naar het juiste telefoonnummer of instantie die u kan helpen daarbij.

Blijf thuis als u klachten heeft die Corona gerelateerd zijn; bijv. hoesten, niezen, keelpijn, koorts of ineens niet meer goed kunnen ruiken en/of proeven. Hoest of nies altijd in uw elleboog.

Desinfecteer uw handen als u de bus instapt. Er is desinfecterende gel of spray in de bus aanwezig. De bus is schoongemaakt voordat u instapt en handgrepen en leuningen worden tussendoor ook schoongemaakt.

Hulp bij instappen en gordels vastmaken is mogelijk mits zowel u als de vrijwilliger een mondkapje draagt en handen hebben gedesinfecteerd.

Buiten de bus houden we 1,5 meter afstand.Dagje op de Veluwe

Capelle aan den IJssel

Dit was het 1e ritje van mij als vrijwilliger bij de opstapbus.

Bert Kreiter als chauffeur kwam mij voor de eerste keer persoonlijk thuis ophalen van huis. Dat is de eerste en de laatste keer deelde hij me direct mee, daarna kreeg ik meteen instructies om de eerste gast te bellen dat ze klaar mocht gaan staan omdat wij er aan kwamen. Nadat alle 7 dames in de bus zaten reden we richting Veluwe. Het was een drukte van jewelste achter in de bus, verschillende mensen kenden elkaar.

Voordat we bij de Veluwe waren gingen we eerst koffie drinken in een fantastisch verbouwde boerderij genaamd VROEG te Bunnik. Deze was multifunctioneel in gebruik, er was een slager een bakker , allerlei streekproducten, vergaderzalen en een gezellig restaurant met heerlijke koffie en gebak.

Het personeel kwam zelfs zeggen dat als wij nog verder wilden dat de Chauffeur zijn verlichting uit moest doen van de bus.(haha). Na de nodige toiletgang ging de reis verder naar de mooie Veluwe streek, prachtige bossen heidevelden en gezellige dorpen. Helaas was de schaapskooi gesloten.

Het Smulhuis te Otterloo wat gepland stond, was door Bert op tijd  opgemerkt dat het op maandag gesloten is. Maar de tip die we van Kees gekregen hadden om te gaan lunchen in Vierhouten was een goede vervanger.

Nadat onze magen weer tevreden waren reden we via Barneveld en de” Naald”van Amersfoort richting Capelle aan den IJssel met het zonnetje in ons gezicht. Om 16.00 u konden we de eerste gast weer zonder file veilig thuis afzetten en iedereen zei dat ze een hele fijne dag hadden gehad. Ik vond het ook erg gezellig met dank aan Bert die ons weer veilig thuis bracht.

Dorres van den Berg

Reisverslag Pannenkoekenrestaurant

...“Waar zullen we nu eens naar toe gaan met de OpStapBus?” is net zo’n spannende vraag als “Wat eten we vanavond”. Naast alle leuke ideeën van de vrijwilligers, organiseert ook het Ouderenfonds regelmatig iets leuks. Op donderdag 21 september vertrok de OpStapBus voor een dagje uitwaaien aan zee en een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant.

Reisverslag Midwinterconcert

Nog net vóór de jaarwisseling organiseerde het WOP-Middelwatering op vrijdag 29 december het jaarlijkse Midwinterconcert waar zo veel Capellenaren zich op verheugen. Alleen al de serene sfeer van de monumentale Dorpskerk, heeft op menigeen zijn aantrekkingskracht. Hoe mooi is het dan niet om in zo’n sfeervolle ambiance te kunnen genieten van een klassiek concert.

Stichting OpStap