Tocht over de Veluwe

Chauffeur Peter en begeleider Karin hebben mij en de zes andere deelnemers een heerlijke dag bezorgd. De koffie in Doorn was ons eerste rustpunt met mooi uitzicht. Voorts werd de Schaapskooi bezocht, de schapen waren helaas op de heide. Daarna doorgereden naar het prachtig gelegen schitterde Kasteel Staverden met een symmetrisch aangelegde tuin. De lunch werd genoten in de naastgelegen brasserie waar we het gelukkig grotendeels droog hebben kunnen houden. Via een uitgelezen route over de bloeiende heide door de Kroondomeinen naar Hoog Soeren. Aldaar nog even gepauzeerd met een drankje. En toen weer op weg naar Capelle. Het was een bijzondere dag om weer met een vol busje op stap te zijn. Gelukkig hebben de Stichting OpStapbus en alle vrijwilligers de afgelopen nare periode voor zover mij bekend doorstaan .

Hartelijk dank voor deze heel fijne dag. Hr Konijnenberg.

OpStapBus rijdt niet t/m 28 februari 2022

Door alle maatregelen heeft het Bestuur van de OpStapBus besloten geen uitjes te organiseren tot en met de maand februari 2021. Half januari zal worden besloten of het verantwoord is om uitjes te organiseren vanaf de maand maart 2022.

Het kantoor van de OpStapBus is op dit moment gesloten. U kunt ons eventueel bereiken door gebruik te maken van het contactformulier op deze website.

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2022!Dagje op de Veluwe

Capelle aan den IJssel

Dit was het 1e ritje van mij als vrijwilliger bij de opstapbus.

Bert Kreiter als chauffeur kwam mij voor de eerste keer persoonlijk thuis ophalen van huis. Dat is de eerste en de laatste keer deelde hij me direct mee, daarna kreeg ik meteen instructies om de eerste gast te bellen dat ze klaar mocht gaan staan omdat wij er aan kwamen. Nadat alle 7 dames in de bus zaten reden we richting Veluwe. Het was een drukte van jewelste achter in de bus, verschillende mensen kenden elkaar.

Voordat we bij de Veluwe waren gingen we eerst koffie drinken in een fantastisch verbouwde boerderij genaamd VROEG te Bunnik. Deze was multifunctioneel in gebruik, er was een slager een bakker , allerlei streekproducten, vergaderzalen en een gezellig restaurant met heerlijke koffie en gebak.

Het personeel kwam zelfs zeggen dat als wij nog verder wilden dat de Chauffeur zijn verlichting uit moest doen van de bus.(haha). Na de nodige toiletgang ging de reis verder naar de mooie Veluwe streek, prachtige bossen heidevelden en gezellige dorpen. Helaas was de schaapskooi gesloten.

Het Smulhuis te Otterloo wat gepland stond, was door Bert op tijd  opgemerkt dat het op maandag gesloten is. Maar de tip die we van Kees gekregen hadden om te gaan lunchen in Vierhouten was een goede vervanger.

Nadat onze magen weer tevreden waren reden we via Barneveld en de” Naald”van Amersfoort richting Capelle aan den IJssel met het zonnetje in ons gezicht. Om 16.00 u konden we de eerste gast weer zonder file veilig thuis afzetten en iedereen zei dat ze een hele fijne dag hadden gehad. Ik vond het ook erg gezellig met dank aan Bert die ons weer veilig thuis bracht.

Dorres van den Berg

Reisverslag Pannenkoekenrestaurant

...“Waar zullen we nu eens naar toe gaan met de OpStapBus?” is net zo’n spannende vraag als “Wat eten we vanavond”. Naast alle leuke ideeën van de vrijwilligers, organiseert ook het Ouderenfonds regelmatig iets leuks. Op donderdag 21 september vertrok de OpStapBus voor een dagje uitwaaien aan zee en een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant.

Reisverslag Midwinterconcert

Nog net vóór de jaarwisseling organiseerde het WOP-Middelwatering op vrijdag 29 december het jaarlijkse Midwinterconcert waar zo veel Capellenaren zich op verheugen. Alleen al de serene sfeer van de monumentale Dorpskerk, heeft op menigeen zijn aantrekkingskracht. Hoe mooi is het dan niet om in zo’n sfeervolle ambiance te kunnen genieten van een klassiek concert.

Stichting OpStap