27 febWe maken een mooie, landelijke route langs de Linge. Aangekomen bij de Glasfabrieken krijgt u een rondleiding van 1,5 uur in de glasblazerij met een live demonstratie van de meesterglasblazers en slijpers. Ook kunt u allerlei handgemaakte objecten in de kristalwinkel bewonderen. U krijgt hier een kopje kopje koffie/thee met een lekker koekje.

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de historie van het wereldberoemde Leerdamse kristal. In de historische Kristalfabriek beleeft u het oude ambacht van dichtbij tijdens het magische schouwspel van het glasblazen. Voor de rondleiding door de oude fabriek moet u goed ter been zijn en trap kunnen lopen. Er is geen lift aanwezig.

In de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Een speciale combinatie van grondstoffen vormt het heldere Cristal Supérieur, Europa’s zuiverste kristalsoort. Alles volgens oude tradities, maar geheel naar hedendaags ontwerp.

Ophalen: 09:30-10:30

Kosten: € 22,50