26 febPunselie is de achternaam van een bakkersfamilie die rond 1643 van Zwitserland naar Nederland verhuisde. In 1872 begonnen zij een bakkerij in Gouda. Opa Johannes specialiseerde zich al snel in koekjes: Gouda ruitjes, Gouda sprits, Goudse mop, of Goudse Jan Hagel. Zoon Bertus was in 1945 de bedenker van ” de vervanger van de Goudse stroopwafel “. Naar verluidt was dat nodig, omdat de koster van de Sint Janskerk had verteld dat er geen geld in kas was om het zangkoor op ‘echte’ te trakteren. Bertus plakte 2 Goudse ruitjes op elkaar met een stroopvulling van karamel ertussen en de Punselie was geboren.

Tegenwoordig staat het bedrijf, waar 40.000 koekjes per uur worden geproduceerd, onder leiding van kleinzoon Ronald Punselie. Het bedrijf bevindt zich midden in de binnenstad van Gouda en heeft, hoewel het natuurlijk voldoet aan de eisen van deze tijd, een nostalgische en museale uitstraling.

U wordt ontvangen in het bezoekerscentrum met koffie of thee en natuurlijk een Punselie Stroopkoekje. Na een presentatie en het vertonen van een bedrijfsfilm, volgt een rondleiding door de fabriek. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. De rondleiding is rolstoeltoegankelijk!

Ophalen: 09:30-10:30

Kosten: € 16,00