opstapbus 3008 FDR1

Nieuwe OpStapBus in gebruik genomen

CAPELLEAANDENIJSSEL. Samen met één van de deelnemers mevrouw Stuivenberg, en voorzitter Jan de Jong van stichting OpStapBus nam wethouder Marc Wilson vanmiddag de nieuwe OpStapBus in gebruik. Een nieuwe bus was al een aantal jaar de wens, die dankzij een gift van het Oranje Fonds, de Van Cappellenstichting en een bijdrage van gemeente Capelle nu werkelijkheid is geworden.

 

Wethouder Wilson (Wmo): “De OpStapBus maakt voor vele Capelse ouderen al jaren leuke en gevarieerde uitstapjes mogelijk. Wij zijn als gemeente ontzettend blij met de OpStapBus. We vinden het namelijk heel belangrijk dat Capellenaren, juist als zij ouder worden, activiteiten kunnen ondernemen die bij hen passen, anderen blijven ontmoeten, sociale contacten kunnen onderhouden en vitaal kunnen blijven. En daar zorgt stichting OpStapBus voor, met 25 heel betrokken vrijwilligers.”

 

Voorzitter Jan de Jong stond tijdens de feestelijke bijeenkomst stil bij de vrijwilligers die de OpStapBus mogelijk maken: “Tussen de aloude verzorgingsstaat en volkomen zelfredzaamheid zijn toch vrijwilligers nodig om kwetsbare burgers te ondersteunen. Je inzetten voor anderen, zit gelukkig in onze genen. De nieuwe bus, en de ondersteuning van Welzijn Capelle, maakt onze inzet makkelijker. Wij zetten in op nog vele jaren mooie uitstapjes voor ouderen.”

LET OP Ons telefoonnummer is gewijzigd!

Door wijzigingen in de overeenkomst tussen de Stichting Welzijn en de gemeente Capelle aan den IJssel kunnen wij niet meer gebruik maken van de dienstverlening door het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt). Wij vragen u bij voorbaat enig begrip indien de nieuwe werkwijze in het begin niet geheel vlekkeloos mocht verlopen.

Vanaf maandag 1 april moet u uw reservering doorgeven via nummer 06-30205685 Of 06-12976723

Op deze nummers zijn wij bereikbaar op Maandag van 10.00 uur tot 16.00 uur Woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur Donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

U kunt uw reservering natuurlijk ook doen via onze website www.opstapbuscapelle.nl