Sleutelhanger Kralen voor Kenia

In de eerste maand van het nieuwe jaar is het bijzonder gezellig om met elkaar een creatieve middag door te brengen. Via begeleidster Anneke Bosgieter kwam de OpStapBus in contact met de initiatiefnemers van “Kralen voor Kenia”, Ciska van den Dungen en Dries Dik. In overleg met hen is de workshop “Sieraden maken” op de locatie van de OpStapBus aan de Meeuwensingel in Capelle uitgevoerd.

Ciska en Dries verzorgden deze workshop; voor de deelnemers was het ook leuk dat deze docenten zelf ook gepensioneerd zijn. Als liefhebberij organiseren zij workshops in hun eigen atelier of op locatie bij de klant. Zij hadden behoorlijk wat materialen meegenomen. Het viel onze dames dan ook niet mee om een keuze te maken uit het ruime scala van kleuren in de materialen glas, keramiek en steen. Iedere deelnemer kreeg een legbord om het ontwerp van de ketting uit te leggen. Zo is het mogelijk om tussentijds nog wat te veranderen, voordat de ketting definitief wordt geregen.

Natuurlijk was er ook tijd voor koffie en thee met wat lekkers. Het was weer fijn te zien dat iedereen van de workshop heeft genoten en met een mooie ketting naar huis kon gaan. De vrijwilligers van de OpStapBus begeleidster Anneke Bosgieter en chauffeur Peter Kooij, hebben de deelnemende klanten veilig thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht.

Heel bijzonder is dat Ciska en Dries de opbrengsten van deze workshops voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in het Afrikaanse Kenia gebruiken: onder de naam “Kralen voor Kenia”. Zo hadden zij ook mooie Keniaanse souvenirs meegenomen. De souvenirs (dierfiguren) waren sleutelhangers van de hand van de Masai, een nomadenvolk in Oost-Afrika. Zowel de klanten als medewerkers van Welzijn Capelle hebben souvenirs gekocht, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan de ontwikkelingsprojecten in Kenia.

Voor nadere informatie over de workshops, de kralen, de souvenirs en de projecten van Ciska en Dries kunt u de website raadplegen: http://www.kralenvoorkenia.nl