concertNog net vóór de jaarwisseling organiseerde het WOP-Middelwatering op vrijdag 29 december 2017 het jaarlijkse Midwinterconcert waar zo veel Capellenaren zich op verheugen. Alleen al de serene sfeer van de monumentale Dorpskerk, heeft op menigeen zijn aantrekkingskracht. Hoe mooi is het dan niet om in zo’n sfeervolle ambiance te kunnen genieten van een klassiek concert. Zoals voorgaande jaren zou het concert worden gegeven door jonge, muzikale toptalenten van het Prinses Christinaconcours. Voordat wij onze plaats in de kerk konden innemen, hebben onze klanten wel regenbuien moeten trotseren. We hadden niet het weer gekregen dat wij hadden besteld! Gelukkig zal later blijken dat het de moeite waard was om tijdelijk ‘huis en haard’ te verlaten.

De OpStapBus was ruim op tijd aanwezig, waardoor iedereen een mooi zicht had op de plaats waar de musici zouden optreden. Tijdens de inloop bespeelde Hans van Haeften het prachtige, antieke Van Dam-orgel; heel indrukwekkend door de mooie akoestiek van de kerk. Een sfeervol licht verspreidde zich diffuus door de ruimte; voor deze gelegenheid had de koster alle wassen kaarsen van de kroonluchters aangestoken.

Toen de kerk zich had gevuld, werden wij, zoals ieder jaar, welkom geheten door Marja Smit, die het WOP Middelwatering bij culturele activiteiten vertegenwoordigt. Na haar welkomstwoord kon het feest beginnen, waarbij het publiek van de ene in de andere muzikale verbazing viel. Hoe was het mogelijk dat zulke jonge mensen tot zulke topprestaties in staat zijn? De jongste telg van de musici was nog maar 14 jaar! We kwamen ogen en oren te kort om zoveel moois te kunnen verwerken. Maria Pedano (zang en hobo), Anuschka Pedano (altviool), Florian Verwey (piano) en Hans van Haeften hebben het publiek afwisselend op verschillende vrolijke, klassieke stukken getrakteerd, o.a. van de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Maria heeft met veel verve twee zangstukken opgevoerd van Edith Piaf. Maar ook haar muziekgenoten Anuschka en Florian wisten acte de présence te geven. Het concert is besloten met een ovationeel applaus, waarop de jonge talenten het publiek nog een toegift hebben gegeven. Wat hebben wij genoten!

Graag vermelden wij dat dit concert ons kosteloos door het WOP Middelwatering is aangeboden, inclusief de koffie in de pauze en een drankje na het concert, waarvoor wij het WOP Middelwatering bedanken. Bijdragen in de kosten vonden op vrijwillige basis plaats.