Het weer is nogal wisselvallig deze zomer, maar voor zaterdag 19 augustus werd in de week die er aan vooraf ging, wel een goede voorspelling gegeven……………   Weermannetjes hè, dus de ruitenwissers werden geen rust gegund. Totdat de bus in Yerseke op de handrem stond, brak de zon door en ze hield stand! Dankzij de begeleidster, die zich geen knollen voor citroenen liet verkopen,  belandden we op een parkeerplekje pal aan het begin van het kraampjesfeest.

Dat feest voerde langs een hele rits van mossel- en oesterkraampjes, afgewisseld met kroketten, braadworst, lipstick, zeepjes, mandjes en tassen, hoeden en petten en ehhhh van alles en nog wat.

Ook leuk om te zien, waren de gemetselde putten waarin het goud uit de zee nog een poosje ligt bij te komen van de vangst. Oesters liggen er best lang in, onder andere om hun zand kwijt te raken in het schone water. Of ze dat met mosselen ook doen, hebben we niet ontdekt.

Even na de dijk met zijn kraampjes, kwamen we bij de havens aangewandeld, waar heel wat mosselkotters lagen. Je kon er ook mee uit varen, maar ja, ben je dan op tijd weer terug voor de bus? Dan nog maar wat mosseltjes snoepen, of wat paling  inslaan of een harinkje verschalken.

Na ons tegoed hebben gedaan aan de zilte heerlijkheden, aanvaardden we de thuisreis, die in opperbeste stemming verliep!