“Dat gaan we toch niet doen hè ?” zouden velen zeggen, maar die paardentractie heeft genoeg liefhebbers. Om het eens te proberen is er een rit bedacht van Bleskensgraaf naar de  Oost-Kinderdijk in Alblasserdam.

Het werd een rit met hindernissen, want op het aangegeven adres bleek niemand thuis. Kennelijk een truukje om ons snel aan de koffie te helpen, want je krijgt er flink de schrik. Ter troost appeltaart erbij, en toen ging het al snel beter. De tactisch manager van deze rit, ook bekend als Corrie, had inmiddels gevonden dat paard en wagen in Bleskensgraaf stonden voor een rit met kinderen en dat we ons daar konden melden om 14:00. Dat vond het gezelschap een prima idee, want voor de lunch waren nog geen ideeën ontwikkeld. Vol gas dus naar Bleskensgraaf, in de hoop dat een ijverige kok de deur zou open doen. Die deur ging open in het voormalig gemeentehuis, waar nu het horeca-vak in praktijk wordt gebracht. Voor zo’n groep waarvan iedereen wat anders wil en ieder voor zich zou betalen draaide men de hand niet om, en al snel zaten we achter een dampend en geurend bordje. Precies om twee uur stonden we voor de kerk, en kwam het paardengebeuren aan gelopen.

Het vervoermiddel bleek een Jan Plezier te zijn, een voertuig met ruimte voor een heel gezelschap. Deze janplezier had een opbouw die inderdaad aan een tram deed denken. Ingespannen stonden twee prachtige zwarte paarden zoals ook Graaf Dracula die voor zijn koets had, dus dat beloofde wat. Een koetsier en een palfrenier in passend kostuum maakten het geheel af.

De rit zou achter Kinderdijk langs naar Alblasserdam gaan, en zo geschiedde. De stalhouderij heeft vergunning om over paden te rijden, dus de reis voerde langs allerlei  paadjes kruip-door-sluip-door richting Kinderdijk en Alblasserdam. De molens van Kinderdijk werden op enige afstand bekeken en kort daarna kwam de stal in zicht en werd de weg naar huis in vrolijke stemming ingeslagen. Het was leuk, maar we gaan geen disselbomen aan de bus maken !