We zijn met de Jordaanboot gaan varen op het IJ. Niet in de Jordaanse grachten hoor, daar is die boot te hoog voor. Wel veel Amsterdams gehoord aan boord. Vooral van de zanger en de zangeres, die goed op dreef waren, en zo al snel voor een schitterende sfeer zorgden. Gastvrouw van het geheel was de projectleider van het Nederlands Ouderenfonds, die met haar team van vrijwilligers en de bemanning van MS De Jordaan een flitsende presentatie gaf, te beginnen bij de ontvangst van de schepelingen en het aanpakken van jassen en rollators, om daarna in hoog tempo door te gaan met koffie en gebak. Onderwijl grepen Eddie en Nancy de microfoon en brachten evergreens uit de Jordanese zangkunst ten gehore. Gezellig meebrullen werd zeer op prijs gesteld!

Tussen de songs door werd soep gepresenteerd van het type “rund met groente” die lekker weg- lepelde en ergens richting Oranjesluizen kwamen de broodjes bovendeks: croquet, kaas en ham. Of er ook een toetje was, ben ik vergeten, want ik ben nog twee keer verleid door een kroketje en dat vereiste alle aandacht.

Inmiddels was De Jordaan een aantal markante punten gepasseerd, zoals filmmuseum en bioscoop Eye, het nieuwe Paleis van Justitie op het IJ-dok, het Centraal Station, Muziekgebouw aan het IJ + BIM-huis en nog heel veel meer, waaronder fraaie woningbouw ten oosten van KNSM-eiland. Allemaal zichtbaar vanaf het dek onder een droge hemel met en aardig zonnetje.

Nadat iedereen schor gezongen was en de voeten had platgelopen in de polonaise, scheerden de trossen weer over de kade en werd de loopplank uitgerold. Vriendelijk dank aan al die enthousiaste jonge gasten die het mogelijk maakten!

Om half drie reed de bus richting Capelle, zonder filedreiging want het was nog vroeg. Nog even een ijsje gehaald onderweg en dan echt naar huis om de sterke verhalen te vertellen. Graag tot de volgende keer!