31 juli wees de kalender aan . De weersvoorspelling was heel aardig vergeleken met de week ervoor en het programma bracht ons  richting Biesbosch voor een vaartocht.  Gunstige tekenen. Maar eerst koffie ! Gekozen was al voor de markt van Geldermalsen vanwege het mooie historische uiterlijk (we hebben het wel even over een Hollandse vestingstad) en op internet hadden we uitgeplozen dat er op maandag 2 koffietenten open zouden zijn. Helaas werd er één verbouwt, maar de andere  -’t Bergsch Backhuys- wist precies op tijd een kostelijk bakje in te schenken. 

Daarna weer op weg om in het bootje te stappen in Drimmelen. Keurig schip met –naar later bleek- ook lekkere kroketten aan boord. 

En dan de Biesbosch in. Een supermooi natuurgebied, kijk maar naar de foto’s.  Sommige kreekjes zo smal dat je verbaasd bent als het schip er in kan draaien. En sommige zijn ook zo ondiep dat een buitenstaander geheid aan de grond zit.  Al varende kwamen we langs oerwoudachtige begroeiing met zeeën van bloemen, langs grasland met wilde paarden en langs weiden met wandelpaden. Prachtig allemaal. En helaas rest altijd een einde van de tocht en de rit naar huis. En omdat het nog niet zo laat was namen we nog maar een Capels ijsje. Lekker einde van een geslaagde dag !