“Dagjuh Kèkduin”’

Nee, zulk plat Haags praten ze niet in Kijkduin, en zeker niet al die keurige vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds. In strandtent 14 stond de koffie al in de kannen toen wij daar aankwamen op dinsdag 13 juni 2017 en ze hadden er leuke appelgebakjes bij bedacht.

Het weer gaf het goede voorbeeld: strak blauwe lucht, op flinke afstand een enkel glanzend wit wolkje en een zonnetje dat er wel zin in had. Zo was het om half elf en zo bleef het de hele dag. Met leuke witgekuifde golfjes, een soft windje ter verkoeling en dus geen vervelende hitte-puf-toestanden. Meest gehoorde uitspraak: “…..zo moest het eens tot december blijven !

Weinig toeristen nog, de tent van de strandjutter zat op slot en in het winkelcentrum stond nog wat leeg, kennelijk van een soort na-crisis.

Geen crisis in de keuken van de strandtent, waar heerlijke tomatensoep uit kwam en smakelijke broodjes ham en kaas. Fruithapje toe, en na de middagwandeling nog een advocaatje met room.

Tegen drieën hupten we de bus weer in om voor de avondspits naar Capelle te snellen. Ging ook prima. Nog een hoeraatje voor het NOF en dan ook maar een voor onze eigen Opstapbus. En graag tot de volgende keer !