Dagje op de Veluwe

Capelle aan den IJssel- 6 januari 2020

Dit was het 1e ritje van mij als vrijwilliger bij de opstapbus.

Bert Kreitner als chauffeur kwam mij voor de eerste keer persoonlijk thuis ophalen van huis. Dat is de eerste en de laatste keer deelde hij me direct mee, daarna kreeg ik meteen instructies om de eerste gast te bellen dat ze klaar mocht gaan staan omdat wij er aan kwamen. Nadat alle 7 dames in de bus zaten reden we richting Veluwe. Het was een drukte van jewelste achter in de bus, verschillende mensen kenden elkaar.

Voordat we bij de Veluwe waren gingen we eerst koffie drinken in een fantastisch verbouwde boerderij genaamd VROEG te Bunnik. Deze was multifunctioneel in gebruik, er was een slager een bakker , allerlei streekproducten, vergaderzalen en een gezellig restaurant met heerlijke koffie en gebak.

Het personeel kwam zelfs zeggen dat als wij nog verder wilden dat de Chauffeur zijn verlichting uit moest doen van de bus.(haha). Na de nodige toiletgang ging de reis verder naar de mooie Veluwe streek, prachtige bossen heidevelden en gezellige dorpen. Helaas was de schaapskooi gesloten.

Het Smulhuis te Otterloo wat gepland stond, was door Bert op tijd  opgemerkt dat het op maandag gesloten is. Maar de tip die we van Kees gekregen hadden om te gaan lunchen in Vierhouten was een goede vervanger.

Nadat onze magen weer tevreden waren reden we via Barneveld en de” Naald”van Amersfoort richting Capelle aan den IJssel met het zonnetje in ons gezicht. Om 16.00 u konden we de eerste gast weer zonder file veilig thuis afzetten en iedereen zei dat ze een hele fijne dag hadden gehad. Ik vond het ook erg gezellig met dank aan Bert die ons weer veilig thuis bracht.

Dorres van den Berg

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting OpStap