Bezoek kaasboerderij Schep Bergambacht.
Om 12.30 uur de deelnemers opgehaald en met een volle bus via de Lekdijk naar Bergambacht. Om 14.00 uur werden wij vriendelijk ontvangen door mevrouw Schep met koffie of thee met een stroopwafel. Daarna volgde een interessante uitleg over het bedrijf met alle veranderingen vergeleken met vroeger. De 600 koeien hebben een enkelbandje met een zender. Met deze informatie weet de boer hoeveel liter melk de koe geeft en hoeveel voer de koe nodig heeft.
Daarna naar de stal waar de koeien naar de robot gaan om gemolken te worden. Een koe heeft ook een zwangerschap van 9 maanden en na de bevalling 6 weken zwangerschapsverlof. Zij krijgt dan alle rust. Alleen maar eten en liggen.
Daarna bij de kaasmakerij en bij de kalfjes enige uitleg gekregen. Eén kalfje had de poot in het gips. Er worden veel kazen geproduceerd qua smaak en grootte.
Na de rondleiding konden wij in de landwinkel verschillende kazen proeven en werd er flink geïnvesteerd in diverse producten. Voldaan en via een andere dijk terug naar huis
Hans en Truus.
